Vervanging 17 bruggen waterschap Noorderzijlvest

  • Opdrachtgever waterschap Noorderzijlvest
  • Land Nederland
  • Locatie Provincie Groningen en Drenthe
  • Status Bezig
Brug Dieftil | Provincie Groningen

Veilige en duurzame/circulaire bruggen in Groningen en Drenthe In het gebied van waterschap Noorderzijlvest (Groningen en Drenthe) zijn zeventien bruggen toe aan vervanging/opwaardering. In bouwteam met Noorderzijlvest en Royal Haskoning DHV zijn we met de aannemerscombinatie Strukton Civiel Noord & Oost/Oosterhof-Holman aan de slag gegaan met het vervangen of opwaarderen van zowel voetgangers-/fietsbruggen als verkeersbruggen. Hiervan is ook nog een gedeelte aangemerkt als monumentaal. In het bouwteam ligt de focus, naast veiligheid, op circulariteit. In de periode van 2020 – 2023 realiseren we samen de bruggen in deze raamovereenkomst.

Zo min mogelijk transportbewegingen door modulaire bouw

Brug Dieftil | Provincie Groningen

Duurzaamheidsbeleid waterschap als basis voor raamovereenkomst

Het duurzaamheidsbeleid van waterschap Noorderzijlvest vormt de basis voor het vervangen van de bruggen. In bouwteam worden de ontwerpen gemaakt waarin wordt ingezet op zo veel mogelijk circulair bouwen. 

Naast dat we materialen of constructieve onderdelen hergebruiken, zetten we in op het beperken van de transporten. Dit betekent dat de in de fabriek gebouwde elementen modulair op locatie samengevoegd worden.
Overlastbeperkende maatregelen Waar gewerkt wordt, wordt overlast veroorzaakt. We proberen de overlast tot een minimum te beperken. Door middel van inloopbijeenkomsten en door het verstrekken van nieuwsbrieven, informeren we omwonenden en andere betrokken zo goed als mogelijk. Betrokken worden hiermee geïnformeerd over de aard van de werkzaamheden en eventuele omleidingen.

Benieuwd wat Strukton Civiel nog meer 'maakt'?

Als één Strukton Civiel beschikken we over de professionele en innovatieve slagkracht om onze klanten – landelijk en regionaal – van dienst te zijn. En bouwen we aan infrastructuur waarop Nederland zich fluitend voortbeweegt.

Cookiebeleid

Strukton.com maakt gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Als je op 'ik ga akkoord' klikt, stem je in met het plaatsen van alle cookies. Als je op ‘ik ga niet akkoord’ klikt plaatsen we enkel functionele cookies. Lees de privacyverklaring en de cookieverklaring van Strukton voor meer informatie.