Nieuwe productielijn voor smart proces

  • Opdrachtgever Coöperatie De Valk Wekerom
  • Land Nederland
  • Locatie Meppel
  • Status Opgeleverd
De Valk Wekerom

Twee fabrieken onder één dak Een slimme biologische veevoederproductielijn náást de bestaande productielijn voor veevoeder. Dat was de wens van veevoerleverancier De Valk Wekerom. En kon die reguliere lijn ook blijven draaien tijdens de installatie? Natuurlijk. De ervaren monteurs van Strukton Worksphere installeerden een innovatieve biologische veevoederlijn terwijl de processen in de rest van de fabriek doorliepen. Het resultaat: twee strikt gescheiden fabrieken onder één dak voor nog meer output en efficiëntie.

Onze ervaren monteurs installeerden een innovatieve biologische veevoederlijn terwijl de processen in de rest van de fabriek doorliepen

De Valk Wekerom

In Lunteren en Meppel produceert De Valk Wekerom jaarlijks zo’n 255.000 ton veevoeder per jaar voor pluimvee-, rundvee-, geiten- en varkenshouders. Het biologische voer werd door derden geproduceerd, maar door toenemende vraag wilden ze dit zelf doen. Dat kan nu op hun nieuwe biologische productielijn.

Ervaring met elektro & instrumentatie (E&I) loont
Hoe lukte het onze monteurs om de nieuwe biolijn te realiseren? Dankzij hun ervaring bij het stroomlijnen van processen in de Food en Feedsector. Met hun kennis van elektro & instrumentatie (E&I) in die branche konden we bij De Valk Wekerom installaties als de wals, hamermolen, menger mixer en perser efficiënt instellen. Hierdoor verloopt de productie snel, duurzaam en goed. 
Bovendien installeerden we de bediening van de installaties voor de biolijn in dezelfde ruimte als die voor de reguliere lijn. De touchscreens voor besturing zijn daarnaast handig in gebruik. Hierdoor hoefde De Valk Wekerom relatief weinig extra personeel aan te nemen voor aansturing van de nieuwe biolijn. Tot slot is die lijn zo opgebouwd dat het de verwachte groeiende vraag in de toekomst kan opvangen. 
Logistieke uitdaging
We hielpen De Valk Wekerom niet alleen om de al bestaande productielijn draaiende te houden, we gebruikten zelfs onderdelen uit die lijn voor de nieuwe biolijn. Tegelijkertijd hielden we, tijdens de bouw, de biologische productielijn strikt gescheiden van de reguliere lijn. Zo voldeden we aan de strenge eisen voor biovoer.

Lees meer

Maak kennis met onze andere projecten.

Cookiebeleid

Strukton.com maakt gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Als je op 'ik ga akkoord' klikt, stem je in met het plaatsen van alle cookies. Als je op ‘ik ga niet akkoord’ klikt plaatsen we enkel functionele cookies. Lees de privacyverklaring en de cookieverklaring van Strukton voor meer informatie.