Van Gogh Museum: voorbeeld van clever onderhoud

  • Opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf
  • Land Nederland
  • Locatie Amsterdam
  • Status Onderhoud
Van Gogh Museum Amsterdam

Slim en duurzaam gebouwbeheer met datagedreven technologie Dagelijks genieten 5.500 bezoekers van de fantastische collectie in het Van Gogh Museum. Wij zorgen als trotse beheerder voor een prettige verblijfsomgeving plus optimale klimaatinstellingen om de waardevolle stukken in topconditie te houden. Dat doen we duurzaam met datagedreven technologie.
Het Rijksvastgoedbedrijf, Van Gogh Museum en Strukton Worksphere sloten een tienjarige overeenkomst voor het elektrotechnische, werktuigbouwkundig en bouwkundig onderhoud. Het contract bevat hoge eisen op het gebied van comfort, ongestoorde bedrijfsvoering, gezondheid en duurzaamheid. In 2017 won het project op de InfraTech-beurs de jury- én publieksprijs voor ‘Beste samenwerkingsproject in de bouw’.

Samen zorgen voor een perfect functionerend en duurzaam gebouw

720x720

Hoe haal je optimale prestaties in een technisch complexe omgeving met bestaande installaties en systemen?

Prestatiecontract

De condities in het Van Gogh Museum moeten alle dagen van het jaar optimaal zijn. Voor zowel de collectie als de bezoeker. Dat doen we via slimme oplossingen en nieuwe, duurzame en energetisch betere technieken. Dit slimme onderhoud vindt achter de schermen plaats, met onder andere up-to-date klimaatbeheer- en brandveiligheidsystemen en natuurlijk aandacht voor energiebeheersing. Met de inzet van risicogestuurd onderhoud en onze nieuwste technologie, Strukton PULSE, kunnen wij voldoen aan de extreem hoge eisen van het onderhoudscontract.

 

Het museum duurzamer maken

We denken graag mee over het duurzamer maken van het museum. Daarvoor zetten we onder andere Strukton PULSE in. Sensoren meten 24/7 de conditie van de installaties, zodat we gericht kunnen adviseren over onderhoud en vervanging. PULSE geeft ook inzicht in instellingsverbeteringen. Met de kleinste aanpassingen bereiken we grote verbeteringen in energieverbruik. Met de seizoenswisseling in het klimaat kunnen we prima uit de voeten, maar het moet wel geleidelijk gaan. Dat gaat met de uiterst gevoelige kunstwerken soms om een tiende graad temperatuurwijziging, of een half procent meer of minder luchtvochtigheid.

Slimmer beheren Het Rijksvastgoedbedrijf sloot een tienjarige overeenkomst voor het elektrotechnische, werktuigbouwkundige en bouwkundige onderhoud van het Van Gogh Museum. Daartoe vertaalde het Rijksvastgoedbedrijf samen met het Van Gogh Museum eisen op het gebied van comfort, ongestoorde bedrijfsvoering, veiligheid voor mens en collectie, gezondheid en duurzaamheid naar liefst 29 Key Performance Indicators. Het is Strukton Worksphere gelukt om aan te tonen dat zij met de bestaande installaties en systemen de gevraagde prestaties kunnen borgen.

Strukton Worksphere zoekt steeds naar de optimale balans tussen het garanderen van de prestaties, het vervangen van installaties en het onderhouden van installaties. Hieruit ontstaat de optimale onderhoudsstrategie.Je denkt dus altijd vanuit de hele levenscyclus. Zo leiden prestatiecontracten tot een slimme balans tussen gedegen onderhoud en goed getimede vervanging.

Meer projecten

Maak kennis met meer projecten van Strukton Worksphere

Cookiebeleid

Strukton.com maakt gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Als je op 'ik ga akkoord' klikt, stem je in met het plaatsen van alle cookies. Als je op ‘ik ga niet akkoord’ klikt plaatsen we enkel functionele cookies. Lees de privacyverklaring en de cookieverklaring van Strukton voor meer informatie.