Duurzame nieuwbouw Hogeschool Utrecht

  • Opdrachtgever Hogeschool Utrecht (HU)
  • Land Nederland
  • Locatie Utrecht Science Park
  • Status Onderhoud
Hogeschool Utrecht op het Science Park in Utrecht

Van ontwerp en realisatie tot beheer en onderhoud: een integraal project De ultieme verblijfsplek voor studenten en medewerkers is een gebouw met mooi design, transparant karakter en overal zicht naar buiten. Bekroond met een BREEAM Outstanding-certificaat. De duurzame keuzes die we maakten in de ontwerpfase helpen ons nu het gebouw slim te onderhouden.

Het projectdoel is het ontwerpen, realiseren en onderhouden van een goed, functioneel, kwalitatief en duurzaam onderwijsgebouw.

Hogeschool Utrecht

Met Strukton PULSE, ons eigen platform voor optimaal gebouwbeheer, ondersteunen we het correctief en preventief onderhoud en optimaliseren we onophoudelijk de duurzaamheidsdoelstellingen. Met als gevolgen: hoger comfort, lagere energiekosten en minder CO2-uitstoot.

Duurzaam onderhoud

Deze duurzame nieuwbouw van 22.000 m2, opgebouwd uit 7 verdiepingen, met 13 (rol)trappen vanuit een groots atrium voor 5.800 studenten, is opgeleverd door het consortium Spark – een samenwerking van Strukton Worksphere en BESIX Nederland. De Deense architect Smidt Hammer Lassen tekende voor het ontwerp. Tijdens de bouw werkte Spark volgens de uitgangspunten van Bewuste Bouwers. Na oplevering is het consortium nog 15 jaar verantwoordelijk voor het technisch beheer en onderhoud. 

Ook in de 15-jarige exploitatiefase voeren we het onderhoud duurzaam uit. Met Strukton PULSE, ons eigen platform voor optimaal gebouwbeheer, ondersteunen we het correctief en preventief onderhoud en optimaliseren we onophoudelijk de duurzaamheidsdoelstellingen.
Hogeschool Utrecht
We hebben dit gebouw echt samen met de HU neergezet in een open en transparante samenwerking.

 Twan Strijbos, Design & Build Manager

Duurzaamheid als randvoorwaarde, BREEAM-Outstanding als resultaat De nieuwbouw van de Hogeschool Utrecht is een aardgasloos gebouw dat bijna alle gebruikte energie zelf opwekt. Voor pieken in het verbruik is er een bescheiden elektrische verwarmingsketel als achtervang. Het pand draagt zoveel mogelijk bij aan aan een duurzame omgeving. Zoals via led-verlichting, een WKO, zonnepanelen, daglichtregeling en CO2-gestuurde ventilatie, warmteterugwinning in luchtbehandelingskasten, vuilwerende gevelbekleding, waterbesparende kranen en regenwaterinfiltratie. De groene kroon op het werk bestaat uit 11 daktuinen met stroom en wifi. Het BREEAM Outstanding-certificaat is verdiend door budgetten voor realisatie en onderhoud samen te voegen en gecombineerde maatregelen te nemen.

Duurzame nieuwbouw Hogeschool Utrecht

Meer weten over de duurzame nieuwbouw voor de Hogeschool Utrecht? Lees onze whitepaper.

Cookiebeleid

Strukton.com maakt gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Als je op 'ik ga akkoord' klikt, stem je in met het plaatsen van alle cookies. Als je op ‘ik ga niet akkoord’ klikt plaatsen we enkel functionele cookies. Lees de privacyverklaring en de cookieverklaring van Strukton voor meer informatie.