Met ERTMS rijden Deense treinen veiliger dan ooit

  • Opdrachtgever Banedanmark
  • Land Denemarken
  • Locatie Jutland
  • Status Bezig
1920x1080

Betrouwbaar treinbeveiligingssysteem biedt voordelen op vele fronten Op Jutland ligt 1.200 kilometer spoor. Het oude treinbeveiligingssysteem is aan vervanging toe. Daarom installeert Strukton Rail ERTMS level 2: een betrouwbaar, internationaal en modern systeem. De treinen kunnen hierdoor veiliger en sneller rijden. Het spoor wordt makkelijker te onderhouden.

De uitdaging van de klant

720x720

Het treinbeveiligingssysteem op de Fjernbane is verouderd, zoals veel systemen in Europa. Het treinbeveiligingssysteem is verantwoordelijk voor zo’n 50% van de vertragingen. BaneDanmark wil bovendien graag de maximumsnelheden verhogen en zich aansluiten bij de Europese standaard.

Hoe lost ERTMS dit op ?
Het consortium Tahles-Strukton Rail installeert ERTMS level 2 op het Deense spoor. Op de eerste baanvakken is ERTMS in 2018 getest en in gebruik genomen. In 2021 moet de gehele overgang op de Fjernbane gereed zijn. 
Het resultaat ERTMS op de Fjernbane zal leiden tot:
• 80% minder seinstoringen
• Een hogere treinpunctualiteit
• Lagere total cost of ownership (tco)
• Minder onderhoudskosten
• Optimalisatie van de beheerorganisatie
• Betere toegankelijkheid voor internationale treinen

De impact van dit project

01 Verbeterde punctualiteit
02 Minder storingen
Punctuality success
Reduction of mailfunctions 80%
01 Verbeterde punctualiteit
02 Minder storingen
De punctualiteit van de treinen zal dankzij ERTMS verbeteren Dankzij ERTMS zal de punctualiteit voor de reizigers in Denemarken aanzienlijk verbeteren
80% minder seinstoringen op het hoofdspoor en regionale spoor Dankzij ERTMS zal het aantal seinstoringen op het hoofdspoor en regionale spoor met 80% verminderen

Nieuwsgierig naar andere projectresultaten?

We passen onze kennis en expertise wereldwijd toe

Cookiebeleid

Strukton.com maakt gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Als je op 'ik ga akkoord' klikt, stem je in met het plaatsen van alle cookies. Als je op ‘ik ga niet akkoord’ klikt plaatsen we enkel functionele cookies. Lees de privacyverklaring en de cookieverklaring van Strukton voor meer informatie.