Docklands Light Railway haalt 99% punctualiteit

  • Opdrachtgever KeolisAmey Docklands Ltd
  • Land Verenigd Koninkrijk
  • Locatie Londen
  • Status Bezig
1920x1080

Hogere beschikbaarheid dankzij monitoringssysteem POSS Docklands Light Railway (DLR) verzorgt het openbaar vervoer in het drukke Londense stadsdeel Docklands. Ruim 120 miljoen reizigers gebruiken jaarlijks de 7 lijnen en 45 stations. Het vervoersbedrijf streeft naar een zo hoog mogelijke beschikbaarheid. Dankzij POSS steeg de punctualiteit tot 99%.

De uitdaging van de klant

Dockrail Light Rail city view

Met meer dan 120 miljoen reizigers per jaar die gebruik maken van het lightrailnetwerk in het Londense stadsdeel Docklands spreekt het voor zich dat het spoor maximaal beschikbaar is. Alleen zo kan vervoerder Serco Group plc een goede punctualiteit garanderen. 

Zo helpen wij de klant

Het digitale monitoringssysteem bewaakt het hele netwerk van DLR. Dit omvat:

  • 150 wissels
  • 30 assentellers
  • draadloze data-overdracht
  • real-time toegang tot de informatie via de cloud
  • inbedrijfstelling en testen
  • advies over het onderhoud 
 
Naast de elektro-hydraulische wisselstellers monitoren we de beweegbare puntstukken met wisselstellertype HW. POSS meet de motorstroom van de wisselsteller, de richting van de wisselomloop en de buitentemperatuur. Deze gegevens gaan via GPRS naar de cloudserver. De onderhoudsmonteurs hebben via hun laptop of smartphone real-time toegang tot alle data. Bovendien ontvangen zij dankzij een early warning een melding voordat een storing ontstaat. Dat scheelt inzet en kosten.
720x1080
POSS heeft de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van al onze wissels verbeterd. En boetes bespaard.

James Heaton, KeolisAmey Docklands Ltd

Het resultaat Dankzij POSS rijden de treinen van Docklands Light Railway voor 99% volgens dienstregeling. Daardoor heeft Docklands Light Railway de nodige boetes bespaard. Bovendien waardeert de Londense reiziger de hoge betrouwbaarheid van Docklands Light Railway enorm.

De impact van dit project

01 Alerts
02 Punctualiteit
Detectie en diagnose
Mobiliteit 99%
01 Alerts
02 Punctualiteit
Detectie en diagnose Dankzij inzicht in de conditie van de wissels kan de klant mogelijke storingen opsporen voordat ze optreden en is het vaak mogelijk de oorzaak van de storing in kaart te brengen voordat de monteur ter plekke is.
Door POSS steeg de punctualiteit naar 99% Dankzij POSS is de beschikbaarheid van de wissels verbeterd. Er waren minder storingen en de punctualiteit voor reizigers verbeterde. 
720x720
Zonder POSS zouden we niet kunnen voldoen aan de dienstverlening die de klant van ons gevraagd heeft

James Heaton, KeolisAmey Docklands Ltd

Nieuwsgierig naar andere projectresultaten?

We passen onze kennis en expertise wereldwijd toe

Cookiebeleid

Strukton.com maakt gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Als je op 'ik ga akkoord' klikt, stem je in met het plaatsen van alle cookies. Als je op ‘ik ga niet akkoord’ klikt plaatsen we enkel functionele cookies. Lees de privacyverklaring en de cookieverklaring van Strukton voor meer informatie.