In het najaar van 2020 start de renovatie van het Nikhef-gebouw op het Amsterdam Science Park. Strukton Worksphere maakt deel uit van het Bouwteam dat deze renovatie én verduurzaming uitvoert. Samen bouwen we aan een ontmoetingsplaats waar scherp en fris kan worden gedacht en gewerkt.

Nikhef, het nationaal instituut voor de subatomaire fysica, gaat de komende jaren letterlijk de deuren open zetten voor nieuwe generaties studenten en wetenschappers, met een flinke renovatie van het gebouw in Amsterdam. Het gebouw gaat van het gas af, krijgt een ingang aan de voorkant en wordt een ontmoetingscentrum voor studenten, technici en wetenschappers.

Een aantal installaties in het gebouw van Nikhef was al enkele jaren toe aan vervanging of groot onderhoud. Gekozen is om het onderhoud in één keer goed aan te pakken en meteen de uitstraling van het gebouw te moderniseren. Een in het oog springende ingreep is de verplaatsing van de ingang. Een tweede verandering is de overkapping van wat nu nog de binnentuin is. Daar komt plek voor een ontmoetingscentrum met een colloquiumzaal, een huiskamer, vergaderruimten en een koffiebar. Ook een uitbreiding van het huidige datacenter, een upgrade van de gevel, het vervangen van verlichting en brandmeld- en ontruimingsinstallatie, een upgrade van de klimaatinstallatie, het vervangen van waterleidingen en riolering en het uitbreiden van installaties voor diverse laboratoria maken deel uit van deze opdracht.

Bouwteam

Het ontwerpteam bestaat naast Strukton Worksphere uit Brink Management, JHK Architecten, Deerns en Aronsohn. Het bouwteam gaat nu samen met Nikhef het ontwerp uitwerken tot een technisch ontwerp, waarna de aannemingsovereenkomst wordt gesloten en de renovatie kan starten.

Het gebouw blijft tijdens de renovatie in gebruik. Uiteindelijk moet er een mooi, toekomstbestendig gebouw komen waarin iedereen zich de komende twintig jaar prettig voelt, waar veel discussies en toevallige ontmoetingen plaatsvinden en waar studenten, technici en wetenschappers graag naartoe komen. In het gerenoveerde pand staat ontmoeten centraal.

Lees meer

Volg onze nieuwsberichten, verhalen en projecten

Cookiebeleid

Strukton maakt gebruik van cookies om de browse-ervaring te verbeteren. Door deze website te blijven gebruiken, ga je hiermee akkoord. Lees hier meer.