• Client Gemeente Eemnes
  • Country The Netherlands
  • Location Eemnes
  • Status Delivered
Eemnes vlag

Een flinke klus In opdracht van de gemeente Eemnes heeft Strukton Infratechnieken een geluidsscherm aangebracht langs de A27 ter hoogte van de westelijke woonkern van Eemnes.

De bouw van dit geluidsscherm was een flinke klus omdat de locatie van het scherm slecht bereikbaar was en is gelegen op een drie meter hoge grondwal langs de snelweg. Dit betekend dat er tijdens de bouwperiode maar 1 aan- en afvoerroute beschikbaar was.

Desondanks is door een slimme planning en het gebruik van het juiste materieel & materiaal het project een mooi eindresultaat tot stand gekomen.

Eemnes fundering

Niet zomaar een scherm

Doordat de bestaande grondwal niet draagkrachtig genoeg was. Moest het geluidsscherm gefundeerd worden op een baan van puingranulaat en betonplaten. Het geluidscherm zelf is opgebouwd als grondkorf die 3 meter hoog is en een lengte heeft van ruim 480m, hiervoor is er ruim 2100m3 grond gebruikt om het scherm te bouwen.

Aan de zijdes van het scherm zijn er drie verschillende plantensoorten aangebracht zodat het scherm over een tijdje een groene uitstraling heeft en om een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit in Eemnes.

Benieuwd wat Strukton Infratechnieken nog meer 'maakt'?

Strukton Infratechnieken is in de loop der jaren bij uitdagende en bijzondere projecten betrokken geweest. Van geluidwering, perstechnieken, schuif- en vijzeltechnieken tot mastfundaties en compacte civiele werken in de spoorsector.

Cookie policy

Strukton.com uses cookies and similar techniques. If you click on 'I agree', you agree to the placement of all cookies. If you click on "I do not agree", we only place functional cookies. Read Strukton's privacy statement and cookie statement for more information.