• Client ProRail
  • Country The Netherlands
  • Location Waddinxveen
  • Status Delivered
Near Waddinxveen, between the Gouda and Zoetermeer-Oost railway stations, the tracks cross a small waterway.

Een duiker op leeftijd vervangen Tussen station Gouda en station Zoetermeer-Oost, in de buurt van Waddinxveen, gaat het spoor over een watertje. Die spoorbrug – ProRail noemt het een spoorduiker – dateert uit eind 1800, dus die is toe aan vervanging.

Strukton Infratechnieken heeft daarom opdracht gekregen om een nieuwe spoorduiker aan te leggen. We hebben het uitvoerende werk in feite in twee buitendienststellingen afgerond: twee keer een weekend.Hijsen buizen

Trein Vrije Perioden

In de eerste buitendienststelling zijn er funderingspalen geboord op de vier hoeken van de spoorduiker. Ook tussen de twee sporen zijn funderingspalen geboord, daar is vervolgens een zettingsvrije plaat op geplaatst, deze betonnen plaat zorgt er voor dat de onderdoorgang en de spoorduiker met elkaar zijn verbonden.

 

 

In het tweede treinvrije weekend zijn vervolg werkzaamheden uitgevoerd: het spoor en de ballast weghalen –Strukton Rail–, het slopen van de bestaande duiker, langsbalken plaatsen op reeds gemaakte poeren en tussen de langsbalken duikerelementen plaatsen.

Ook is er in opdracht van ProRail en samenwerking met de Gasunie een oude gasbuis die onder het spoor gaat vervangen.

Benieuwd wat Strukton Infratechnieken nog meer 'maakt'?

Strukton Infratechnieken is in de loop der jaren bij uitdagende en bijzondere projecten betrokken geweest. Van geluidwering, perstechnieken, schuif- en vijzeltechnieken tot mastfundaties en compacte civiele werken in de spoorsector.

Cookie policy

Strukton.com uses cookies and similar techniques. If you click on 'I agree', you agree to the placement of all cookies. If you click on "I do not agree", we only place functional cookies. Read Strukton's privacy statement and cookie statement for more information.