Strukton Rail beschikt over verschillende klassen locomotieven en kan hierdoor goed inspelen op diverse werkzaamheden.

Locomotief Vossloh G1206

De locomotieven van het type G1206 zijn dieselhydraulische, multifunctionele locomotieven die doorgaans ingezet worden voor het overbrengen van zwaar werkmaterieel over grotere afstanden en voor de bouwlogistiek. Het is mogelijk de locomotieven te koppelen als trekkracht. Het zogenaamde multiple rijden. Het type G1206 beschikt over ETCS waarmee dit type geschikt is om over ERTMS baanvakken te rijden.

Locomotief DG 1200 BB

De locomotieven van het type DG 1200 BB zijn dieselhydraulische locomotieven die doorgaans worden ingezet voor rangeerwerkzaamheden en de bouwlogistiek. Het is mogelijk de locomotieven te koppelen als trekkracht. Het zogenaamde multiple rijden. 

Trekkracht Ravot TG80-4 NL

De trekkracht Ravot TG80-4 NL wordt veelal ingezet in combinatie met materieel dat gericht is op de bovenleidingsbouw. Deze trekkracht is uitgerust met een laadbak geschikt voor een gewicht van 10 ton en een Palfingerkraan van 2.6 ton die tot 4 meter buiten het spoor kan schuiven. De Ravot is voorzien van een veiligheidshekwerk voor een veilige werkplek naast in dienstzijnd spoor.

 

Trekkracht Elektrische Locomotief

Sinds 13 september 2019 heeft Strukton Rail haar eerste elektrische locomotief! Hiermee is Strukton Rail de eerste private aannemer die elektrisch rijdt. De 'Nicole' zal later nog omgebouwd worden naar een hybride locomotief zodat er ook op spoorlijnen zonder bovenleiding gereden kan worden.

Grootste en meest geavanceerde machinepark

Gaat jouw hart hier sneller van kloppen

Cookie policy

Strukton uses cookies to improve your site experience. By continuing to use this site you will accept this. Read more.