Strukton Immersion Projects b.v. is de specialist binnen Strukton Civiel voor het opdrijven, transport en afzinken van tunnel elementen en caissons. De naam Strukton Immersion Projects geeft uitdrukking aan ons internationale werkgebied en ambitie.

Strukton Immersion Projects b.v. is de specialist binnen Strukton Civiel voor het opdrijven, transport en afzinken van tunnel elementen en caissons. De naam Strukton Immersion Projects geeft uitdrukking aan ons internationale werkgebied en ambitie.

We hebben meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van afzinktunnels en een van  de meest prominente projecten (zelfs de meest prominente in de wereld) is het afzinken van 18 tunnel elementen in het Busan-Geoje Fixed Link Project in Zuid Korea.

Onze scope bestaat uit de volgende activiteiten; de ontwerpnota voor het opdrijven, transport en afzinken; gedetailleerd ontwerp voor de tijdelijke voorzieningen, engineering en voorbereidingen; het management en uitvoeren van opdrijven, transport en afzinkoperaties.

Oscar Koster

Director Acquisition

Onze ambitie Allereerst richten we ons op een positie als marktleider in Nederland en daarbuiten. Hoewel we reeds een grote speler in de markt zijn, begrijpen we dat aan de top blijven even uitdagend is als er komen. Dit is waarom we het vergaren van kennis en het uitbreiden van ons kennisdomein als belangrijkste ontwikkeling zien.

Wij hebben gekwalificeerde professionals hoog in het vaandel staan. Uiteindelijk is het werk dat we uitvoeren kostbaar en niet zonder risico. Ons team bestaat uit een mix van ervaren en jonge specialisten. Enthousiat, gedreven en hoog gekwalificeerd. Door hun betrokkenheid en vindingrijkheid zijn we in staat tot continue verbetering en innovatie op de diverse facetten van het afzinkproces.

Zusterbedrijf

Ons zusterbedrijf Geocon b.v. is gespecialiseerd in diverse maatvoeringssystemen en heeft de expertise om de complete afzinkmaatvoering en systeem integratie voor hoog nauwkeurige afzinktoleranties.
Aan het begin van een afzink tunnel project stellen wij een vroege betrokkenheid en coordinatie tussen constructie ontwerp en afzink ontwerp, omdat dit zeer veel economische voordelen kan opleveren.

 
720x1080
Failure is not an option

Een van de meest risicovolle momenten in de tunnelbouw is wanneer de tunnelelementen worden afgezonken. Falen is geen optie, omdat de potentiële (economische) schade bij vertraging te groot is. Uiteraard wordt er een specialist geselecteerd die zijn capaciteiten in moeilijke afzinkprojecten heeft bewezen. Immersion Projects is één van 's werelds topspelers in deze markt.                                                                                                        Peter van Westendorp, Director Operations

Scope

Het ontwerp en de engineering van de tijdelijke en permanente constructies, het opstellen van plannen, planningen en scenario’s ten aanzien van het afzinkproces worden uitgevoerd door onze afzinkspecialisten. Risico analyse van de gehele afzink operatie is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding en engijneering voor opdrijven, transport en afzinken.

Waar nodig worden model testen uitgevoerd om te bepalen welke krachten door golven op het tunnel element worden uitgeoefend, bijvoorbeeld. Onze specialisten geven de nodige aanbevelingen ten aanzien van de ontwikkeling van alternatieve oplossingen.

De complete afzink operatie (OTAO®) wordt uitgevoerd door ons zeer gespecialiseerd personeel. We streven naar inventiviteit en effectiviteit. Samen. Resulterend in kwaliteit.

OTAO® een geregistreerd trademark van Strukton Groep NV sinds 1995, is de afkorting van Opdrijven, Transporteren, Afzinken, Onderstromen.

 

Laatste project video

Bekijk onze laatste video hieronder.

Gerelateerd nieuws

Immersed caissons Canakkale Bridge in Turkey
Afzinken
civil
Caissons Canakkale Bridge succesvol afgezonken
Bekijk artikel
1920x1080
Afzinken
civil
Succesvolle afronding van project Blyth
Bekijk artikel
Strukton krijgt project IJboulevard gegund
Afzinken
civil
Strukton krijgt project IJboulevard gegund
Bekijk artikel

Cookiebeleid

Strukton maakt gebruik van cookies om de browse-ervaring te verbeteren. Door deze website te blijven gebruiken, ga je hiermee akkoord. Lees hier meer.