• Opdrachtgever Provincie Limburg
 • Land Nederland
 • Locatie Limburg
 • Status Bezig
Buitenring Parkstad Limburg van boven

Een bereikbare regio De ringweg Buitenring Parkstad Limburg heeft een duidelijk doel: betere bereikbaarheid van en binnen de Limburgse regio Parkstad. De Buitenring is een ringweg rondom de stadsregio Parkstad Limburg waar de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Beekdaelen deel van uitmaken. De Buitenring zorgt voor een vlotte verbinding tussen gemeenten in de regio en voor een goede verbinding met nationale en internationale wegen. Daarbij worden bestaande wegen door woonkernen ontlast. Dat is goed voor de leefbaarheid. Bovendien biedt de nieuwe weg volop kansen voor economische en toeristische ontwikkelingen en verbetert de verkeersveiligheid in het gebied.

Betere bereikbaarheid van en binnen de Limburgse regio Parkstad

Buitenring Brunssum aansluiting Mijnsteenberg

Buitenring Brunssum aansluiting Mijnsteenberg

De aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg in feiten en cijfers
 • Strukton Civiel werkt sinds 2011 samen met Boskalis aan de Buitenring
 • Totale lengte 26 km
 • 14 kilometer aanpassen bestaande wegen
 • 12 kilometer nieuw aangelegde wegen
 • 2 rijbanen met elk 2 rijstroken, geen vluchtstroken
 • 39 kunstwerken (bruggen, viaducten, tunnels)
 • 25 geluidswerende voorzieningen (geluidswal/scherm)
 • 3 grote en 32 kleine faunatunnels
 • 1 ecoduct (oversteekplaats dieren) ter hoogte van Brunssummerheide
 • Nieuwe aansluiting op de A76 ter hoogte van Nuth

De autoweg bestaat uit twee rijbanen van elk twee rijstroken. De maximale snelheid is 100 km per uur, met uitzondering van de trajecten bij de beschermde natuurgebieden Brunssummerheide en het Geleenbeekdal. Hier is de maximumsnelheid 80 km per uur. Samen met de aanleg van de Buitenring zijn ook de provinciale wegen N298 en N299 verbeterd. Zo is een fijnmazig wegennet ontstaan, met een hoogwaardige verbinding rond de regio en een goede aansluiting op de hoofdwegen binnen Parkstad, zoals de Binnenring Parkstad. Zo zijn woonwijken, bedrijven en toeristische attracties in de regio beter te bereiken.

De nieuwe weg biedt volop kansen voor economische en toeristische ontwikkelingen

Feestelijke opening Op 1 september 2019 was de feestelijke opening van de Buitenring. De openingsmanifestatie vond plaats met een voorstelling op de aansluiting van de Buitenring op de A76 bij Nuth. De voorstelling werd georganiseerd door Cultura Nova. Aansluitend was de officiële openingshandeling. De voorstelling was live te volgen via de regionale televisiezender L1.

Luchtfoto's: Peter Wijnands
Foto's openingsmanifestatie: Luc Lodder

Benieuwd wat Strukton Civiel nog meer 'maakt'?

Als één Strukton Civiel beschikken we over de professionele en innovatieve slagkracht om onze klanten – landelijk en regionaal – van dienst te zijn. En bouwen we aan infrastructuur waarop Nederland zich fluitend voortbeweegt.

Cookiebeleid

Strukton maakt gebruik van cookies om de browse-ervaring te verbeteren. Door deze website te blijven gebruiken, ga je hiermee akkoord. Lees hier meer.